Aalten-Oostgelre

Welkom op de website van groep Aalten - Oost Gelre

CheckpointChangemakers AI 22

Amnesty International

Amnesty is een wereldwijde beweging van meer dan 7 miljoen mensen die strijden tegen onrecht. In meer dan 150 landen voeren we actie voor gerechtigheid, vrijheid, menselijke waardigheid en gelijkheid. Ons werk beschermt en versterkt mensen – van het afschaffen van de doodstraf tot het opkomen voor de vrijheid van meningsuiting, en van het beschermen van de rechten van migranten en vluchtelingen tot het strijden tegen politiek geweld en vervolging. Met onze beweging kunnen we een vuist maken tegen onrecht. We weten waar we een verschil kunnen maken en hoe we onze miljoenen supporters kunnen mobiliseren. Dit doen we namelijk al meer dan vijftig jaar. Zie verder: Amnesty - ons verhaal

Amnestygroep Aalten-Oost Gelre

Onze groep Aalten- Oost Gelre is een enthousiaste groep van bestuur, leden en flexwerkers.
Door middel van schrijfacties, aanwezig zijn op streekmarkten, stand bemensen op de jaarlijkse Kerstklokkenzondag te Lichtenvoorde , collecte te houden en zoveel mogelijk op social media berichten te plaatsen waar wij op een evenement aanwezig zijn proberen wij te helpen.

Write for Rights schrijfactie 2022

Tijdens Write for Rights komen we ieder jaar rond 10 december in actie voor mensen die onterecht vastzitten of worden bedreigd vanwege hun werk, mening of om wie ze zijn. We sturen honderdduizenden brieven naar koningen, ministers en presidenten en vragen hun een einde te maken aan onrecht. Ieder jaar levert dat succes op. Activisten komen vrij, discriminatie stopt, daders worden berecht.
Ook in Aalten-oost Gelre doen we mee! Lees hier meer.

 

Wilt u de afdeling van Amnesty International  Aalten-Oost Gelre financieel onderteunen ?

Ons Bankrekeningnummer is

Amnesty 306 Aalten  NL10 TRIO 0197666264

 

Neem dan contact op met onze voorzitter Monique Wichers-Schreurs, zie de Contactpagina.

aalten 1